Location Voiture Journée  thumbnail

Location Voiture Journée

Published Feb 07, 22
6 min read

Auto Huren Voor 2 Weken

Luxauto, dat is zonder zorgen een  Auto huren

Alle tips voor autohuur buitenland, want er zijn aantal dingen waar je goed naar moet kijken. De vrijheid om zelf te kunnen gaan en staan waar je wilt tijdens een reis is heel fijn maar zorg er wel voor dat je goed bent voorbereid. Daarover gaat dit artikel, zonder zorgen een auto huren in het buitenland.

Ik vind het fijn om te kunnen gaan en staan waar ik wil. Dit artikel staat vol zodat jij zonder zorgen kan gaan genieten van je roadtrip of fly drive. Door mijn jarenlange reiservaring heb ik allerlei situaties meegemaakt die te maken hebben met autohuur op vakantie. Daarnaast heb ik een tijd voor een autoverhuurmaatschappij gewerkt en genoeg ervaring om te weten waar je op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland.

Waarom? Lees hier mijn en ontdek dat zonder zorgen een auto huren echt bestaat. Sunny Cars is een betrouwbare organisatie met standaard . Waarbij all-in ook écht all-in is. Verderop in dit artikel ga ik daar verder op in en wat het voordeel daarvan is. Daarbij is Sunny Cars de enige Nederlandse autoverhuurder die is aangesloten bij ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) en deelnemer is van SGR (Stichting Garantie Fonds).

Een auto voor vertrek of ter plaatse huren in het buitenland? Waar moet je rekening mee houden? Wat heb je nodig om een auto te kunnen huren? Is een creditcard nodig of kan je een auto huren zonder creditcard? Kan je een auto huren zonder borg? Heb ik een internationaal rijbewijs nodig en hoe lang moet je in het bezit zijn van een rijbewijs? Is er minimale leeftijd en bestaat er een maximale leeftijdsgrens? Hoe zit het met verzekeringen en wat betekent; CDW, WAM, LI, TP of THW? Hoe vergelijk je het beste autohuur prijzen? Wat voor huurauto categorieën zijn er, hoe en waar reserveer je een gegarandeerd model? Waar moet je op letten bij het huurcontract? Waar moet je opletten bij het ophalen en terug brengen van een huurauto? Een auto huren via een intermediair cq. minibus leuven.

Om verrassingen te voorkomen en zeker te zijn van een huurauto, (vooral in het hoogseizoen) en eventuele extra’s zoals navigatie of een kinderzitje, (als je kids hebt) adviseer ik om altijd van te voren een huurauto te reserveren. Daarbij hoef je je dan ook niet door de soms onbegrijpelijke buitenlandse huurcontracten te worstelen en je bent er zeker van dat je de juiste verzekeringen hebt.

Auto Verhuur Bedrijf

Soms is het fijner om ter plaatse te kijken wat je gaat doen en dan te beslissen of je een auto wilt huren of niet. Je kan dan lokaal op zoek gaan naar een autoverhuurder of er alsnog voor kiezen om een auto te huren via een Nederlandse autoverhuurder. Je kan natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan naar waar je de beste autohuur deal vind maar je kan ook gebruik maken van zoekmachines die prijzen vergelijken van autohuur in het buitenland, zoals .

De wereldwijd meest bekende autoverhuurders zijn: , , Hertz, Budget, , National, en Thrifty. Prijzen vergelijken is altijd een goed idee. In een paar minuten heb je een compleet overzicht qua op een bestemming. Als ik huurauto prijzen ga vergelijken doe ik dat altijd via omdat zij een onafhankelijke prijsvergelijker zijn.

Zo kan je aangeven welke autoklasse, autotype, verzekeringen en eventuele extra’s je wenst. Eventueel kan je er ook nog voor kiezen als je 2 auto’s ziet die beide aan je profiel voldoen om die onderling te vergelijken. Zo kom je tot de beste autohuur optie. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt kan je doorklikken naar het volgende scherm en daar komen de verzekeringen.

Sunny Cars verhuurt auto’s namelijk standaard op basis van all-in formule. Verderop in het artikel lees je meer hierover. Alleen na deze drie stappen heb je een compleet beeld van wat het huren van een auto op een vakantie bestemming kost en wat je daarvoor krijgt. Weet je nog niet precies wat je reisplanning is en wil je het op zijn beloop laten dan kan je natuurlijk ook wachten totdat je op de plaats van bestemming bent - minibus leuven.

Uiteraard kan je ook in het buitenland gebruik maken van prijsvergelijkingswebsites en Sunny Cars. Bedenk wel dat je huurauto naar wens misschien niet meer beschikbaar is. Bedenk je ineens op reis dat je morgen een roadtrip wil maken langs een aantal bezienswaardigheden in de regio dan is het gemakkelijk om direct naar een lokale autoverhuurder te gaan.

Auto Luxe

Belangrijk blijft altijd dat je zelf alles goed controleert. Voor het huren van een auto in het buitenland moet je in het bezit zijn van een aantal documenten, zoals een paspoort, creditcard en natuurlijk een rijbewijs. Voor een aantal bestemmingen is een internationaal rijbewijs zelfs verplicht (minibus leuven). Denk er daarbij ook aan dat je leeftijd een rol kan spelen bij het huren van een auto.

Soms kan het zijn dat je met een Nederlands rijbewijs bepaalde voertuigen in het buitenland niet mag besturen. ; met een Nederlands B rijbewijs mag je geen voertuig besturen zwaarder dan 3500 kilo en met een Nederlands AM rijbewijs mag een scooter tot 50 cc worden bestuurd. In landen als Griekenland en Turkije wordt nog wel eens een scooter met meer cc verhuurd, dan ben je dus niet verzekerd! Het mag niet meer dan logisch zijn dat als je een auto wilt huren je een geldig rijbewijs moet kunnen overleggen (camionette te huur).

Als je rijbewijs verlopen is dan krijg je de huurauto niet mee. Controleer ook altijd goed hoe lang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. In de meeste gevallen is het 1 jaar maar er zijn uitzonderingen op bepaalde bestemmingen. Voor sommige bestemmingen is een Internationaal Rijbewijs verplicht.

Ik had het nodig in Brazilië maar in Canada is het bijvoorbeeld ook verplicht. Meer informatie over het en daar kan je er ook gelijk een laten maken als je je rijbewijs en een pasfoto meeneemt. De enige reden dat ik een creditcard heb is om auto- en hotel reserveringen te kunnen maken.

Per bestemming verschilt het nog wel eens wat voor creditcard ze accepteren, check dus voor vertrek of een Master, Card of VISA creditcard nodig is. Reistips: Bij Sunny Cars kan je een . Dat betekent dus ook dat een betaling mogelijk is. Daarvoor staat Sunny Cars garant. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over het huren van een auto zonder creditcard.

Fiat Doblo Lichte Vracht

, je kan niet alle type auto’s huren zonder creditcard via Sunny Cars - camionette huren. Controleer ook wat het maximale bedrag is qua uitgaven van je creditcard. Gebruik jij de creditcard ook om betalingen te doen op reis dan moet je dus opletten dat het bedrag van de borg nog wel ‘vastgezet’ kan worden.

Het gaat er namelijk om welk bedrag er kan worden ‘vastgezet’ als borg. De hoogte van de waarborg is afhankelijk van de reisbestemming en van het type auto dat je huurt. Meestal kan je onder het kopje ‘huur voorwaarden’ zien wat de hoogte van de borg is. Sunny Cars is hard aan het werk om het in 2019 mogelijk te maken de prijs voor de waarborg zichtbaar te maken op het moment van boeken.

Bedrijfsfilm laten maken?
Vraag info aan DAS Media
T  +32 (0)56 603 606